Κανονικά από τη συχνότητα EΡT HD εκπέμπει και πάλι το Κανάλι της Βουλής, όπως έγινε γνωστό από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου. 

Ads

Για την εξέλιξη αυτή προηγήθηκε συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ κ. Μάναλη και το υπουργείο Οικονομικών στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει οι συχνότητες της ΕΡΤ, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου. 

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ζήτησε απαντήσεις για το λόγο που και στο Κανάλι της Βουλής έχει πέσει «μαύρη οθόνη». 

«Από τις 11 Ιουνίου 2013 η ελληνική κυβέρνηση, μόνο με μια υπουργική απόφαση στέρησε από τους απανταχού Έλληνες το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης … όμως … βουβός παραμένει και ο δέκτης του καναλιού της Βουλής μέσω του οποίου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής όμως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόσχημα», τονίζει ο Μανώλης Γλέζος και συνεχίζει:
 
Δημιουργείται «σοβαρό ζήτημα ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και τις αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μέχρι το περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων»
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του ρωτούσε τον πρωθυπουργό «πώς εξηγείται η μη αναμετάδοση του καναλιού της Βουλής; Αληθεύει ο ισχυρισμός του προεδρεύοντος στη Βουλή Λεωνίδα Γρηγοράκου στις 13.6.2013 ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό πρόβλημα; Αν ναι, μπορείτε να προσδιορίσετε το χρόνο που χρειάζεται μέχρι να αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα και να λειτουργήσει ξανά το κανάλι της Βουλής;».