Στην ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού με ψεύτικη φωτογραφία από το περιστατικό με τους μαθητές και τη γέφυρα από θρανία στο πλημμυρισμένο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, απαντούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ads

«Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια κύριε Ψαριανέ. Δεν είμαστε εμείς ούτε οι μαθητές μας συνηθισμένοι ούτε να χειραγωγούμε, ούτε να θεωρούμε τον ελληνικό λαό ηλίθιο. Και μακριά από εμάς κάθε μορφή προπαγάνδας. Αντίθετα, εσείς φαίνεται να την προτιμάτε έναντι της ενημέρωσης» αναφέρουν μεταξύ άλλων και απαιτούν «μια δημόσια συγγνώμη για τις χυδαίες κατηγορίες».

Ο πρώην βουλευτής και διορισμένος σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, ανάρτησε στο διαδίκτυο μια fake φωτογραφία συνοδευόμενη με ένα προσβλητικό σχόλιο.

  
Η αληθινή φωτογραφία  

image

Η απάντηση του Συλλόγου Διδασκόντων 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας:

«Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια κύριε Ψαριανέ. Δεν είμαστε εμείς ούτε οι μαθητές μας συνηθισμένοι ούτε να χειραγωγούμε, ούτε να θεωρούμε τον ελληνικό λαό ηλίθιο. Και μακριά από εμάς κάθε μορφή προπαγάνδας.

Αντίθετα, εσείς φαίνεται να την προτιμάτε έναντι της ενημέρωσης. Διότι, μια μικρή, ελάχιστη έρευνα θα αρκούσε για να συμπεράνετε τις πραγματικές διαστάσεις όσων εκτυλίχθησαν στις 14/10 στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας.

Καλοπροαίρετα, με κίνδυνο διολισθαίνουμε στην αφέλεια, θα θεωρήσουμε πως η προβολή μιας ολοφάνερα μονταρισμένης φωτογραφίας – όπως τόσες που κυκλοφόρησαν – ως πραγματικής οφείλεται σε σφάλμα. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, απαιτούμε μια δημόσια συγγνώμη για τις χυδαίες κατηγορίες που εξαπολύσατε. Διαφορετικά, θεωρούμε ότι πρόκειται για συνειδητή εξαπάτηση των πολιτών και συκοφάντηση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Σε αυτή την περίπτωση, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας».