Μέσα στον πανικό που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός, και εν μέσω απαγορεύσεων και κλειστών σχολείων καταγράφονται περιστατικά εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία, που οργανώνουν τα μαθήματα της τάξης τους μέσω ίντερνετ. 

Ads

Μπορεί να είναι λίγοι, αλλά καταγράφονται αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στην επαρχία, που κάποιοι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχονται σε επικοινωνία με τους μαθητές και φροντίζουν να συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω διαδικτύου. 

Βασιζόμενοι στις πολλές εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, συνολικά ή ανά ομάδες, αναπληρώνουν κάποιο από τον χαμένο χρόνο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, και φροντίζουν να διατηρούν τους μαθητές σε εγρήγορση, προχωρώντας την ύλη ή ανακεφαλαιώνοντας αυτή που έχουν διδαχθεί. 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του kavalanews.gr για τη συγκεκριμένη περιοχή, πρόκειται για εκπαιδευτικούς που πριν την επιδημία του κοροναϊού φρόντιζαν για εθελοντική δράση και άνοιγαν τις αίθουσες τα Σαββατοκύριακα για προαιρετική ενισχυτική διδασκαλία και επαναληπτικά διαγωνίσματα, έξω από το συνηθισμένο ωράριο. 

Ads

Πιο διαδεδομένη είναι η πρακτική αυτή πλέον από ιδιωτικά φροντιστήρια γενικής παιδείας και ξένων γλωσσών.