Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έως την Παρασκευή αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ κατά τη συνεδρίασή τους την Τετάρτη, που διεξήχθη εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων. Πρόταση μομφής κατά του προεδρείου κατέθεσε η  παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να τοποθετηθούν επί του θέματος σε μυστική ψηφοφορία, που ορίστηκε για αύριο Πέμπτη. 

Ads

Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί από ικανό αριθμό υπαλλήλων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έκτακτες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

Αίσθηση προκάλεσε καταγγελία μίας εκ των παρατάξεων του Δ.Σ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων. σύμφωνα με την οποία  στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές».  Η εν λόγων παράταξη τόνισε επίσης την πρόθεση πολλών υπαλλήλων να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Στη συνέλευση των διοικητικών του ΕΚΠΑ αποφασίστηκε επίσης να ζητηθούν τεχνικές διευκρινίσεις επί των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, καθώς και επιπλέον διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες οι προτάσεις θα υλοποιηθούν.

Ads

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  οι εγγραφές, τα μαθήματα και η εξεταστική έχουν ξεκινήσει και στις εννέα σχολές του Ιδρύματος.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ξεκινούν και οι εργασίες της προγραμματισμένης Συνόδου πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, η Σύγκλητους του ΕΚΠΑ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. 

Εικότερα, σε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και κάλεσε για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, όρισε ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την ερχόμενη Δευτέρα.