Σε έκτακτη συγκέντρωση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ προχώρησαν φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος να θέσει σε διαθεσιμότητα υπάλληλο που συμμετείχε στο σύντομο «μπλακ άουτ» του σέρβερ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι διαδικτυακές εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες για το πρωί της Δευτέρας.

Ads

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (12/02) διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, μετέβησαν στο κτίριο του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και «έριξαν» για μια ώρα τον server του πανεπιστημίου, στηρίζοντας τον αγώνα των φοιτητών.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι λέει ο αντιπρύτανης

«Είναι προδήλως ψευδές και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα ότι εγώ επέτρεψα να κατέβει ο server του Πανεπιστημίου Αθηνών προχθές για μια ώρα, ενώ διεξάγονταν διαδικτυακές εξετάσεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, με αφορμή την σχετική δήλωση του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Παντελή Βαϊνά, ο οποίος ανέφερε νωρίτερα πως ο αντιπρύτανης είχε δώσει την έγκρισή του.

Ads

«Δεν συμμετείχα σε δολιοφθορές και παράνομες ενέργειες. Έχω αναλάβει την ΕΔΕ που διέταξε ο πρύτανης, αλλά και τις εξετάσεις εξ αποστάσεως στο Ίδρυμα» τόνισε ο κ. Ευσταθόπουλος.

Εξήγησε ότι όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του δικτύου του πανεπιστημίου και μίλησε σε ανοιχτή ακρόαση με πλήθος ανθρώπων, δηλώνοντάς τους ότι οι ενέργειές τους συνιστούν «δολιοφθορά» και «σοβαρή παράνομη ενεργεία».