Ένταση επικράτησε στο πάνελ πρωινής εκπομπής του Σκάι για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, με τον Δημήτρη Οικονόμου να «κόβει» στον αέρα την Λιάνα Κανέλλη.

Ads

Η βουλευτής του ΚΚΕ, αφού καταδίκασε αρχικά την επίθεση στον αστυνομικό, αναρωτήθηκε αν στο κανάλι έχουν το κουράγιο να δείξουν το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να λένε «πάμε να τους γαμ@@@, να τους σκοτώσουμε».

Μετά από αυτή τη φράση, ο παρουσιαστής της εκπομπής ζήτησε επιτακτικά από την Λιάνα Κανέλλη να πάρει πίσω τη φράση, ενώ στη συνέχεια «κόπηκε» η συζήτηση.

«Εμπάργκο» του ΚΚΕ στον Σκάι 

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι «δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές», κάνοντας λόγο για «επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ».

Παράλληλα, με ανάρτηση του στο twitter, ο Περισσός, χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου ως «άτυπο κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Αργότερα, το Κόμμα, εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το σημερινό “κόψιμο” της Λιάνας Κανέλλη στον “αέρα” της πρωινής εκπομπής του “ΣΚΑΪ”, είναι το πιο πρόσφατο, αλλά όχι και το μοναδικό περιστατικό λογοκρισίας σε βάρος εκπροσώπου του ΚΚΕ από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο του “ΣΚΑΪ”. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία του στις εκπομπές του Δ. Οικονόμου αυτές τις πρακτικές.

Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του “ΣΚΑΪ”, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές».