Με ειρωνεία, μορφασμούς και εκνευρισμό αντέδρασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στις δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, Σταύρου Ξαρχάκου.

Ads

Οι δύο υπουργοί κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών, στην οποία προστέθηκαν οι ανακοινώσεις για τους ανθρώπους του πολιτισμού, δέχτηκαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του Στ. Ξαρχάκου για την πολιτιστική πολιτική της ΝΔ αλλά και την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών ως επαίτες.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί τους καλλιτέχνες να είναι καλλιτέχνες και δημιουργοί. Ο χαρακτηρισμός “επαίτης” είναι μάλλον προσβλητικός για τον ίδιο τον κλάδο», απάντησε με εμφανή δυσαρέσκεια η Λ. Μενδώνη.

Με ανάλογο ύφος, απάντησε και ο Στ. Πέτσας. «Οι πολίτες έχουν διαφορετική άποψη και για αυτό ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τον ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές στο τέλος της τετραετίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι ο Στ. Ξαρχάκος σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων «ανέτρεξε στο προεκλογικό σχέδιο της ΝΔ και τους 16 πολιτικούς πυλώνες του σχεδίου της, διαπιστώνοντας με θλίψη ότι «δεν υπήρχε ούτε μία λέξη που να σχετίζεται με τον πολιτισμό», σχολιάζοντας την «παντελή έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής και πρωτοφανής απαξία από τη ΝΔ».