Αιχμές κατά υπουργών της κυβέρνησής του αναφορικά τα σοβαρά λάθη και αστοχίες των τελευταίων εβδομάδων άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Ads

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε πως η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Πρόσθεσε ότι  όπως όλοι μαζί οι υπουργοί και ο ίδιος πιστώνονται τα θετικά της κυβερνητικής δράσης, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρχει αυτοκριτική, ανάληψη ευθυνών και μέριμνα για τη διόρθωση των όποιων λαθών.

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες, επικαλούμενος αναρμοδιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι μπροστά υπάρχουν δύσκολες προκλήσεις. «Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου ενυπάρχει έντονη δυσαρέσκεια αναφορικά με κάποιες κολοσσιαίες αποτυχίες υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίες εκτιμούν ότι έχουν βλάψει σοβαρά την εικόνα της κυβέρνησης. 

Ads

Αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο στη διαχείριση προσφυγικού, στο φιάσκο με τις μάσκες και τα λάθη στο άνοιγμα των σχολείων, τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και εν γένει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την οικονομική κρίση, με τους υπεύθυνους υπουργούς να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα». Πρόκειται για κυβερνητικά στελέχη που το προηγούμενο διάστημα επιχείρησαν να αποποιηθούν τις ευθύνες, είτε με δηλώσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, είτε ρίχνοντας το «μπαλάκι» ο ένας στον άλλον ή και σε άλλους φορείς. 

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε παλινωδία έχει την υπογραφή του Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για τον τραγέλαφο να τσακώνονται δημόσια οι υπουργοί του «επιτελικού» κράτους του για κάθε φιάσκο και τις ευθύνες για τις παλινωδίες της κυβέρνησής του» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο. 

«Από τις μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές, το κομφούζιο στις συγκοινωνίες εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων, μέχρι την παντελή αδιαφορία για τις πρωτοφανείς καταστροφές στην Καρδίτσα και την ιστορική εξαπάτηση με την “ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών”. Κάθε αδιέξοδο και κάθε παλινωδία σε βάρος των πολιτών έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.