Σε «ντέρμπι» παραπέμπουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, από την Metron Analysis για το Mega, αφού η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης προηγούνται μακράν των υπόλοιπων τριών υποψηφίων και μπαίνουν στο δεύτερο γύρο.

Ads

Σε εκείνους που δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές την Κυριακή προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 8 μονάδες δηλαδή με 39% έναντι 31% που συγκεντρώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Στο ερώτημα για τον δεύτερο γύρο ο οποίος είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει ένα οριακό προβάδισμα σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν με 45% έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.001 ερωτώμενων το διάστημα 11.9 – 13.9. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχούν σε 134 ερωτώμενους κ αυτοί που «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν 164.

Ads

 

Πιο αναλυτικά:

  • Στο σύνολο του δείγματος, που περιλαμβάνει και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, η Έφη Αχτσιόγλου έχει σαφές προβάδισμα με 35% έναντι 19% του Στέφανου Κασσελάκη και 12% του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 3%.
  • Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 41%, όμως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 35%, και ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 8%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1%.
  • σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 39%, ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 31%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ο Στέφανος Τζουμάκας με 3% και ο Νίκος Παππάς με 3%.

Στον δεύτερο γύρο, εφόσον αυτός υπάρξει:

  • Στο σύνολο του δείγματος έχει προβάδισμα η Έφη Αχτσιόγλου με 52% έναντι του 26% που συγκεντρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.
  • Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει το 52% έναντι του 39% που συγκεντρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.
  • Σε αυτούς που σίγουρα/πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν καταγράφεται οριακό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη με 45% έναντι της Έφη Αχτσιόγλου που συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων.