Το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας καλεί τους Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Γιώργο Τσίπρα να σκεφτούν βαθιά τι έχουν επιλέξει να κάνουν, ενόψει δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Σε ανάρτησή του με τίτλο «Όχι στην επιβεβαίωση της αριστερής παρένθεσης» χαρακτηρίζει τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ως συμπαθέστατο, πολυτάλαντο, πολυπράγμωνα και γενναίο στην προσωπική του συγκρότηση, καθώς και «απίστευτα αμετροεπή».

Καλεί τους ψηφοφόρους να διαβάσουν το βιβλίο «Με την πλάτη στον τοίχο» στο οποίο «με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου και με τη συμμετοχή του Γιώργου Σταθάκη και πολλών άλλων άξιων ενεργών συνεργατών, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια, ειλικρίνεια και γενναιότητα, η διαδικασία της σκληρής διαπραγμάτευσης που μας έβγαλε από τα μνημόνια» και να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα κατά της «αριστερής παρένθεσης».

«Αυτή η προτροπή μου δεν παραπέμπει ούτε στην προσωπική δικαίωση της Έφης Αχτσιόγλου ή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ή της-του οποιασδήποτε-οποιουδήποτε συντρόφισσας ή συντρόφου. Παραπέμπει μόνο στην αξιοσύνη της Κυβέρνησης της Αριστεράς, στο πόσο τραγικά δύσκολο είναι να νικάμε πάντα και στο πόσο ιστορικά υπεύθυνο είναι το να επιμένουμε… με λογισμό και μ’ όνειρο» εξηγεί.

Ads

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Γιώργο Τσίπρα, διερωτάται:

«Στέφανε Κασσελάκη, έχετε ποτέ τραγουδήσει το “…για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ”; Κι αν ναι, το έχετε νιώσει; Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Γιώργο Τσίπρα, αληθινά έχετε σκεφτεί βαθιά τι είναι αυτό που επιλέγετε να κάνετε; Έχετε επίγνωση μα τω Θεώ; Σκεφτήκατε έστω φευγαλέα ότι, οι επιλογές σας και επιλογή σας σφραγίζουν οριστικά τύποις και ουσία την οριστική και τελική ολοκλήρωση του σχεδίου «αριστερή παρένθεση»; Μάλλον ματαιοπονώ ε;».

«Μη σας διαφεύγει όμως ότι οι μοιραίες εποχές, γεννούν και μοιραίους ανθρώπους!» προσθέτει.

Τέλος, δηλώνει με σαφή τρόπο τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι «την Κυριακή, με τη μαζική ψήφο μας υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου υπερασπιζόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την ιστορία, τους αγώνες, το μέλλον ελληνικού λαού και της χώρας μας»

«Και βέβαια, στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα νέας ελπίδας προς το “σύστημα”: Δεν θα καταφέρετε την αριστερή παρένθεση!» καταλήγει ο Θοδωρής Δρίτσας.