Η υποψηφιότητα προσώπου κοινής εμπιστοσύνης ανεξάρτητων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τον δήμο της Αθήνας, φαίνεται να ναυαγεί την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs, πρόκειται για τον καθηγητή Πολιτειολογίας, Δημήτρη Χριστόπουλο.

Ads

Στην επιλογή Χριστόπουλου είχε εκφράσει ανεπίσημα την στήριξή της τόσο η «Ανοιχτή Πόλη» η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Παύλος Γερουλάνος, από τη δημοτική παράταξη του ΚΙΝΑΛ στον δήμο Αθηναίων. Αλλά ο κ. Χριστόπουλος, γνωστός και από την προσφορά και τη δράση του στον χώρο των Δικαιωμάτων σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, είχε την στήριξη και εκπροσώπων κινημάτων, από το κέντρο έως Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθηγητής ήταν  μέλος της «Επιτροπής Σοφών» που είχε συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Νοέμβριο του 2021.

Είχε επίσης εξασφαλιστεί η δημόσια υποστήριξη της υποψηφιότητας Χριστόπουλου  από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, τον πρώην δήμαρχο και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Καμίνη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της κεντροαριστεράς.  Θεωρείτο ότι  επρόκειτο για  ένα μοντέλο σύμπλευσης προοδευτικών δυνάμεων, το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί  και σε άλλους δήμους.

Η εμπλοκή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tvxs, η υποψηφιότητα φαινόταν να «κλείνει» πριν 2 εβδομάδες και είχαν προχωρήσει εκτεταμένες προετοιμασίες για την πολιτική-ενημερωτική κατεύθυνση και την οικονομική στήριξη της εκστρατείας. Ωστόσο τις προηγούμενες μέρες, η Lifo δημοσίευσε στα ψιλά ότι  η υποψηφιότητα, την οποία δεν κατονόμαζε,  «σκάλωσε στον Αλ. Τσίπρα ο οποίος δεν συμφωνούσε».

Ads

Σε επικοινωνία  με το Tvxs, o πρώην πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επισήμανε ωστόσο στο Tvxs ότι η επιλογή του υποψηφίου για τον Δήμο της Αθήνας αποφασίζεται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε ότι θα είναι διαθέσιμος σήμερα(Τρίτη) το πρωί.