Την εκτίμηση ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη εξέφρασαν σήμερα Δευτέρα με δηλώσεις τους προς μέσα ενημέρωσης τόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης όσο και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ads

«Ακριβώς για τον λόγο της πολιτικής σταθερότητας είναι επιβεβλημένες οι εκλογές», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως «με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο ως σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα».

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε εκτιμά πως θα στηθούν κάλπες ο υπουργός απάντησε: «Αν δεν βλέπουμε στο ορατό μέλλον, σε ένα σύντομα χρονικό ορίζοντα, τότε η αστάθεια θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει τις εξελίξεις».

«Ακομη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5».

Ads

«Είναι αναγκαίο να υπάρξουν διαδικασίες, μετά από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, άρα η ψήφος εμπιστοσύνης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή πρέπει σε κάθε περίπτωση να οδηγήσει στην ανανέωση της εντολής που έχει η κυβέρνηση από τους πολίτες», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Υγείας.