Από τις επτά το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές πολλά ευτράπελα και περίεργα λαμβάνουν χώρα στα εκλογικά κέντρα της χώρας, με στιγμιότυπα από νιόπαντρους, ξενύχτηδες και φιλόζωους να ψηφίζουν στις κάλπες, ενώ τα «φώτα» έχει τραβήξει και το…επεισόδιο με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στον οποίο δεν δόθηκε ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Ξέχασαν να δώσουν ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Δημήτρη Κουτσούμπα

Στις 10.00 η ώρα μετέβη στο εκλογικό τμήμα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα όπου και σημειώθηκε ένα μικρό…επεισόδιο.

Ads

Συγκεκριμένα, στα ψηφοδέλτια που πήρε δεν υπήρχε αυτό του ΚΚΕ και έτσι αναγκάστηκε να βγει από το παραβάν για να το ζητήσει. Σχολίασε «Αν γίνονται αυτά τα λάθη σε εμένα φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται αλλού», ενώ πρόσθεσε «θα γίνετε viral».

Από το πανηγύρι στην κάλπη

Κάτοικοι του Αϊ Γιαννιού στο Ευνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας πήγαν κατευθείαν από το πανηγύρι του χωριού στο εκλογικό τμήμα της περιοχής για να ψηφίσουν, ενώ οι μουσικοί τους συνόδευαν παίζοντας παραδοσιακή μουσική.


Nafpaktianews.gr

Νεόνυμφοι πήγαν να ψηφίσουν μετά το γαμήλιο γλέντι

Ένα νεόνυμφο ζευγάρι πήγε κατευθείαν μετά το γαμήλιο γλέντι σε εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς. Μάλιστα η νύφη έριξε ψήφο φορώντας ακόμα το νυφικό της.

Θεσσαλονίκη: Από το χωράφι στην…κάλπη

Με την εποχή του θερισμού να είναι σε εξέλιξη ο Παναγιώτης Πονερίδης από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης πήγε κατευθείαν από το χωράφι του στην κάλπη.

«Είναι υποχρέωσή μας να ψηφίσουμε αυτό που πιστεύουμε για το καλό του τόπου», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σέρρες: Ψηφοφόρος ετών 99

Ο κ. Βαγγέλης Ζαφειριάδης που γεννήθηκε το 1925 και ψήφισε σε αμέτρητες εκλογικές αναμετρήσεις, καλεί τους νέους να ψηφίσου, ενώ σε ό,τι αφορά το μυστικό της μακροζωίας είπε ότι είναι η διατροφή με πολλά φρούτα και ψάρια.

Ψήφισαν μετά από ξενύχτι

Ο Νίκος και ο Γιάννης δύο νεαροί που ψήφισαν για δεύτερη φορά σε αυτές τις εκλογές μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για τη ψήφο μετά από ξενύχτι, δίνοντας παράλληλα συμβουλές σε συνομήλικούς τους για τη σημασία του εκλογικού δικαιώματος και τον τρόπο διασκέδασης.

Προσέφεραν κόλλυβα σε δικαστική αντιπρόσωπο

Μετά από την Κυριακάτικη λειτουργία και το μνημόσυνο που ακολούθησε μια ηλικιωμένη σε ορεινό χωριό της Αχαΐας προσέφερε κόλλυβα στη δικαστική αντιπρόσωπο για να έχει δυνάμεις και να αντέξει το δύσκολο έργο που έχει μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00. Προσφορά που έγινε δεκτή από τη δικαστική αντιπρόσωπο.

Ο γαϊδαρος που πήγε σε εκλογικό τμήμα

Στα παράδοξα των εκλογών είναι και η προσέλευση ενός αγρότη στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αργολίδας, συνοδεία ενός γαϊδάρου. Μια κίνηση που όπως ανέφερε στον ιστότοπο argolikeseidiseis.gr ο Αριστείδης Τσιρίκος, από το Ναύπλιο έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς δεν τον εκφράζει κανένα κόμμα.

Με τα κατοικίδια στην κάλπη

Συνοδεία των παιδιών τους και των αγαπημένων τους κατοικιδίων απαθανατίστηκαν πολλοί ψηφοφόροι να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν.

Οικογενειακή υπόθεση η εκλογική διαδικασία για δικαστική αντιπρόσωπο

Την απόλυτη υποστήριξη είχε δικαστική αντιπρόσωπος σε εκλογικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης αφού συνοδεύτηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο απο την οικογένεια της. Εφτασε απο νωρίς το πρωί με τον σύζυγό της αλλα και με τον 10χρονο γιο της Ξενοφών στο 164ο εκλογικό τμημα.

Μάλιστα ο γραμματέας της είναι ο ανηψιός της, φοιτητής της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Όπως είπαν όλοι στην κάμερα της ΕΡΤ, θέλησαν να στηρίξουν την μητέρα της οικογένειας, ενώ ο μικρός Ξενοφών προτίμησε να δει από κοντά την εκλογική διαδικασία.

Πύργος: Παρέμβαση της αστυνομίας μετά από ένταση μεταξύ εκλογικών αντιπροσώπων

Ένταση επικράτησε στο 332 Εκλογικό Τμήμα του Πύργου, όπου εκπρόσωποι κομμάτων και ψηφοφόροι, κατήγγειλαν τη δικαστική αντιπρόσωπο για παράδοση της δέσμης των ψηφοδελτίων στους πολίτες που προσέρχονταν να ψηφίσουν, βάζοντας πάντα πρώτο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ένταση υπήρξε ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία έληξε με έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα σε εκλογικό τμήμα της Αμαλιάδας πολίτης διαμαρτυρήθηκε έντονα, λέγοντας ότι έλειπαν ψηφοδέλτια συγκεκριμένου κόμματος χωρίς όμως να το κατονομάσει.

Ilialive.gr