Ερχόμαστε να ενώσουμε τις Πράσινες Πολιτικές Δυνάμεις της χώρας μας και το αποδεικνύουμε από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης μας με αυτή την εκλογική συμμαχία – συνεργασία με τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που είναι το μόνο κόμμα μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος – EGP» υπογράμμισε ο πρόεδρος της «Πράσινης Ενότητας» Παναγιώτης (Τάκης) Πάνος στην πρώτη παρουσίαση του κόμματος σε συνέντευξη Τύπου όπου και ανακοινώθηκε η εκλογική τους κάθοδος στις εκλογές της 21ης Μαΐου μαζί με τους «Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ».

Ads

«Όπως λέει και το όνομα μας» συμπλήρωσε ο κ. Πάνος, «είμαστε και θα επιδιώξουμε να είμαστε από εδώ και στο εξής το Πράσινο Κόμμα της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη όπου οι πράσινες πολιτικές κυριαρχούν και συγκυβερνούν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Γερμανίας. Είμαστε και Ενότητα γιατί μόνο με συνεργασίες και ενότητα μπορούμε να κάνουμε θαύματα ως λαός και ως χώρα».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της «Πράσινης Ενότητας» Νίκος Καραμπάσης τόνισε ότι φιλοδοξία του κόμματος είναι «να αποτελέσει πολιτική τομή και από εδώ και στο εξής να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Η Πράσινη Ενότητα -συμπλήρωσε- θα εκφράσει τις νέες αναδυόμενες κοινωνικές και επιχειρηματικές δυνάμεις και δυνατότητες της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της «Πράσινης Ενότητας» Δημήτρης Μαστορίδης, αφού αναφέρθηκε στα θέματα της «κυκλικής οικονομίας» και των αναγκαίων «πράσινων πολιτικών» που οφείλουμε να προσεγγίσουμε ως χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα, κάλεσε «κάθε ενεργό πολίτη να πλαισιώσει και να στηρίξει τον ωραίο αυτό αγώνα για το κοινό καλό της Πατρίδας, ενωτικά και «πράσινα» για να αλλάξουμε το Κλίμα».

Ads

Στη συνέχεια έδωσαν το προεκλογικό στίγμα της κοινής καθόδου προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Δημήτρης Πολιτόπουλος καθώς και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσιρώνης ενώ απαντήθηκαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων.