Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα.

Ads

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ενημέρωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 10:30 το πρωί αλλά λόγω καθυστερήσεων με τα tablets έγινε τελικά στις 2 το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, το σύστημα μετάδοσης δεν λειτουργούσε στις δοκιμές που έγιναν.

Ads

«Το εύρος του χρόνου που δώσαμε ήταν το 10:00 – 10:30. Το δείγμα ήταν πολύ μικρό για να μπορέσει να αποτελέσει σημαντική ανακοίνωση για τη συμμετοχή. Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση. Σε αυτή συμμετέχουν το 80% των εκλογικών τμημάτων. Άρα σε αυτό το ποσοστό των εκλογικών τμημάτων «16.000 τμήματα, η συμμετοχή είναι 31,52%», ανέφερε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. παρουσιάζοντας τον λόγο της καθυστέρησης.

«Το σύστημα δεν έχει αλλάξει ως προς την λειτουργία του σε κάτι. Επιχειρήσαμε να δώσουμε το αποτέλεσμα κοντά στις 11 αλλά δεν κατέστη δυνατό καθώς το εύρος του χρόνου ήταν πολύ μικρό» σημείωσε στη συνέχεια.

«Διεξάγεται ομαλά η εκλογική διαδικασία. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ως προς το σύστημα μεταφοράς των αποτελεσμάτων», δήλωσε.