Εκτός ψηφοδελτίων τέθηκε με απόφαση της ΝΔ ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του περί διαλογής ασθενών για μείωση του κόστους στο ΕΣΥ, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος βουλευτής είχε αναφέρει: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό, δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Βέβαια, θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, όμως στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει».

Διαβάστε επίσης:

Στο τεράστιο κύμα διαμαρτυριών προστέθηκε και η οργή των γαλάζιων ψηφοφόρων προς τοπικές οργανώσεις της ΝΔ και βουλευτές που περιόδευαν αλλά και προς την Πειραιώς. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η εκπαραθύρωση του Πνευματικού.

Ads

«Συγγνώμη» (I)

Είχε προηγηθεί μία απέλπιδα, όπως προέκλυψε εκ των υστέρων, απόπειρα – προφανώς επιβαλλόμενη άνωθεν – του Πνευματικού να «επαναρθώσει», με ανάρτηση στην οποία έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του και χρησιμοποίηση «μεμονωμένων φράσεων από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να διαστρελώσουν».

«Συγγνώμη» (II)

Μετά την «πόρτα εξόδου» από τα ψηφοδέλτια, ο ίδιος επανλήλθε με ανάρτησή του, στην οποία αναφέρει:

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια  παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

«Λυπάται» ο Μητσοτάκης

Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη «λύπη» του για τις δηλώσεις Πνευματικού.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης από την Αιδηψό όπου περιοδεύει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πνευματικός φεύγει η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ για την υγεία μένει

«Μπορεί ο κ. Πνευματικός να φεύγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μένει ωστόσο η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ για την υγεία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Σπύρο Πνευματικό από τις λίστες της ΝΔ με τεράστια καθυστέρηση και μετά τις δύο παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα, τόσο χθες στον Σκάι όσο και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου, συνιστά ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ στην Υγεία», τονίζει αρχικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το επιτελείο Μητσοτάκη ήταν ο μόνος κύκλος ανθρώπων σε όλη τη χώρα που δεν αισθάνθηκε ανατριχίλα με την αδιανόητη δήλωση περί διαλογής ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος περίθαλψης. Αρχικά επιχείρησαν να κουκουλώσουν το ζήτημα, με μία δήλωση ανασκευής του ίδιου του κ. Πνευματικού. Έπρεπε να περάσουν 24 ώρες και να σηκωθεί τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων για να αντιληφθεί η ΝΔ πως αυτή η χυδαία υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί», σημειώνει και προσθέτει πως «ο κ. Πνευματικός δεν θα αποπεμπόταν εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την Υγεία».

«Μπορεί ο κ. Πνευματικός να φεύγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αυτό που μένει ωστόσο είναι η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ για την Υγεία: Περαιτέρω συρρίκνωση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιήσεις και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής περίθαλψης στο βωμό του κόστους. Στις 25 Ιουνίου συγκρούονται δύο αντίθετα σχέδια και για την Υγεία: αυτό της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάντζος: “Μαρτύρησε” την επιλογή της ΝΔ για την αποδόμηση του ΕΣΥ

«Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αποσύρει τον “μαρτυριάρη” κ. Πνευματικό», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στην απόσυρση του από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Και συνεχίζει ο κ. Μάντζος:

«Γιατί το κάνει; Όχι για τις απαράδεκτες κυνικές δηλώσεις του, αλλά γιατί «μαρτύρησε» ότι η απαξίωση και αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Κάτι για το οποίο μας είχε σε ανύποπτο χρόνο προειδοποιήσει και ο σημερινός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σκέρτσος, προεξοφλώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα «πολυτελές» Σύστημα Υγείας. Πραγματικά και διαχρονικά ανάλγητοι.