Τρίτη κλοπή διαγνωστικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας σημειώθηκε τα ξημερώματα από το Νοσοκομείο Λαμίας, μετά τα ανάλογα κρούσματα πριν από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και την Κυριακή από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Ads

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, τα μηχανήματα εκλάπησαν από το βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό – Ενδοσκοπικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του ιδρύματος και ήταν κλειδωμένα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που αφαιρέθηκαν και για την αξία τους, όμως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα συνολικής αξίας περίπου 100.000€.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση και για το σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στους χώρους, μέσω εσωτερικού ασανσέρ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής διαπιστώθηκε ότι κι από το νοσοκομείο του Βόλου είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια.