Αποκαλύψεις αρχίζουν και έρχονται στο φως της δημοσιότητας  σχετικά με την «Εκκλησία των Εθνών» που έκανε τους εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.

Ads

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, η αίρεση κατείχε παράρτημα στην περιοχή της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αμερικής, όπου και πρωτοεμφανίστηκε με υπεύθυνο έναν πάστορα ονόματι Αντρέα.

Ο εν λόγω πάστορας κατηγορήθηκε για μια σειρά βιασμών και υποθέσεων εξαπάτησης, όπου αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Μετά το πλήθος των καταγγελιών, η Αστυνομία παρενέβη και το 2014 έκλεισε οριστικά το παράρτημα της αίρεσης στην Αθήνα.

Έπειτα η «εκκλησία» ξανασυστήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τον πάστορα Χάρη, ο οποίος έλεγε πως ο πάστορας Αντρέας δεν ήταν αναγνωρισμένος από τον «προφήτη Τζόσουα».

Ads

Η Εκκλησία των Εθνών και ο Ολισαντέμπε 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Εμανουέλ Ολισαντέμπε φαίνεται πως πίστευε ότι στο πόδι του ότι χρειαζόταν εξορκισμό προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πόδι.

Ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε λοιπόν βρέθηκε σε μια από τις συγκεντρώσεις της «Εκκλησίας των Εθνών» το 2004 όπου ο ιερέας έστρεφε το χέρι του, σφιγμένο σε γροθιά προς το γόνατό του με στόχο να τον γιατρέψει από τον τραυματισμό. Ο ποδοσφαιριστής ψεκάστηκε επίσης στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα σηκώθηκε και πανηγύριζε δακρυσμένος που το πρόβλημά του λύθηκε ως δια μαγείας. 

Θυμίζουμε πως ο Ολισαντέμπε υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση το φθινόπωρο του 2003, δυσκολεύτηκε να επιστρέψει, ωστόσο πρωταγωνίστησε στο νταμπλ του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο το επόμενο διάστημα. 

Ο εξορκιστής «μάνατζερ» ποδοσφαιριστών

Η σύνδεση όμως της Εκκλησίας των Εθνών» με τον Παναθηναϊκό δεν σταματάει μόνο στον εξορκισμό του Ολισαντέμπε. Ο Χάρης Τσακωνίδης, ο αποκαλούμενος εξορκιστής της Θεσσαλονίκης εκτελούσε χρέη μάνατζερ και παραλίγο να συνεργαστεί με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού σε δύο μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, ο Σάνι και ο Ονάζι έφτασαν στην Αθήνα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2010. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τους υποδέχτηκαν περίπου 50 μέλη της «Εκκλησίας των Εθνών» στην Ελλάδα.

Παρών ήταν και ο Τσακωνίδης, ο οποίος συστήθηκε στους Έλληνες δημοσιογράφους ως «Χάρης, άνθρωπος του Θεού».

Ο Τσακωνίδης και τα άλλα μέλη της «Εκκλησίας των Εθνών» παρέλαβαν τους δύο νεαρούς Νιγηριανούς παίκτες και τους συνόδεψαν στο παράρτημα τους, που τότε έδρευε στην Πλατεία Αμερικής στην Κυψέλη. Εκεί διέμειναν οι δύο ποδοσφαιριστές καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Για την ιστορία, οι μεταγραφές δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Ο Σάνι και ο Ονάζι ικανοποίησαν τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, όμως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο οικονομικό με την «Εκκλησία των Εθνών». Οι δύο Νιγηριανοί αναχώρησαν για τη Ρώμη και η Λάτσιο αγόρασε τα δικαιώματα τους. Ο Σάνι Εμμάνουελ δεν τα κατάφερε στο ποδόσφαιρο και έχει εγκαταλείψει τον επαγγελματικό χώρο, σε αντίθεση με τον Ογκένι Ονάζι, ο οποίος είναι εν ενεργεία διεθνής με τη Νιγηρία (52 συμμετοχές) και τώρα απολαμβάνει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στη Μέση Ανατολή με την Ανταλάχ.