Έκκληση για τη διατήρηση δρομολογίων που μεταφέρουν πρόσφυγες στον Πειραιά προς την ΠΝΟ κάνει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. 

Ads

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι η απεργία θα συνεχιστεί για ακόμη 48 ώρες χωρίς να εξαιρούνται τα δρομολόγια για τους πρόσφυγες. 

Έκκληση για τη διατήρηση των συγκεκριμένων δρομολογίων έχουν απευθύνει τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. 

«Κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών» αναφέρει στη δήλωση του ο δήμαρχος Λέσβου. «Πρέπει, όμως, να γίνει αντιληπτό πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι του Πειραιά εξασφαλίζει τη σταθερή ροή μεταναστών και προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα».

Ads

Σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, είναι σίγουρο πως θα εγκλωβιστούν στη Λέσβο πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Κάτι τέτοιο, όμως, «θα έχει ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για όλο το νησί όπως δείχνουν και τα γεγονότα των αρχών Σεπτεμβρίου, όταν η έλλειψη εισιτηρίων εγκλώβισε τον ίδιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων» προσθέτει ο Σπύρος Γαληνός.

«Όπως και εμείς σεβόμαστε και κατανοούμε τα αιτήματα της ΠΝΟ, ζητάμε και από εκείνη να σεβαστεί το γεγονός ότι το νησί μας ζει μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία του και να επιτρέψει στα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες να αναχωρήσουν. Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους» καταλήγει. 

Σήμερα παρέμειναν στη Μυτιλήνη 7.000 πρόσφυγες που θα αναχωρούσαν για τον Πειραιά. Η ροή προσφύγων προς το νησί έχει αυξηθεί λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.