Έκκληση για ενότητα «προς όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνεί με την πολιτική του κόμματός του και της κυβέρνησης» απευθύνει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ομόφωνη απόφασή της.

Ads

Στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι «το Κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με τα διαδοχικά κύματα αντεργατικών – αντικοινωνικών μέτρων, με επιχείρημα δήθεν την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά με σαφή επιλογή να πληρώσει ο λαός την κρίση και όχι αυτοί που την προκάλεσαν, δημιουργεί μια εντελώς νέα κατάσταση, ένα πολύ δύσκολο παρόν και προδιαγράφει ένα εφιαλτικό μέλλον, αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα επιτείνουν την κρίση».

Η Γραμματεία τονίζει ότι «το μπλοκάρισμα αυτών των μέτρων και η πάλη για την ανατροπή τους, γίνεται ζωτική ανάγκη για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας και απόλυτη προτεραιότητα για τις δυνάμεις της αριστεράς και απαιτεί τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού κοινωνικού και πολιτικού αγωνιστικού μετώπου».

Επίσης, η απόφαση καλεί όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο, «να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία για τη συγκρότηση πλατιών, ανοιχτών Επιτροπών αντίστασης στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα και στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας. Οι επιτροπές θα πρέπει να επιδιώξουν την αγωνιστική συσπείρωση όλων των δυνάμεων που, σε κάθε χώρο, θέλουν να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Ads