Μεγάλη ανάγκη για παροχή ειδών έχει το Γηροκομείο Αθηνών, που με ανακοίνωση του κάνει έκκληση για βοήθεια. Ειδικότερα αναφέρει ότι χρειάζεται αντισηπτικά, μάσκες, πετρέλαιο, καθαριστικά και τρόφιμα, ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των 140 ηλικιωμένων που φιλοξενεί το ίδρυμα και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου από τον νέο κορωνοϊό.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Tο φιλανθρωπικό σωματείο ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΝΏΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ προσφέρει στην τρίτη ηλικία από το 1864 έως σήμερα.

Η προσωρινή από το Δικαστήριο διορισμένη Διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει καθεστώς ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης στους 140 ηλικιωμένους που φιλοξενεί οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και απευθύνει έκκληση βοηθείας με παροχή σε είδος για:

Ads

Αντισηπτικά, μάσκες, πετρέλαιο, τρόφιμα (φρυγανιές, ζάχαρη, βιταμ, καφέ, χυλοπίτες, κριθαράκι, πέννες, ξύδι, ντοματοπολτούς, αλάτι, μπισκότα).

Πάνες, μωρομάντιλα,χειροπετσέτες,κρεμοσάπουνα,υποσέντονα,πάνες βρακάκια.

Καθαριστικά:Χλωρίνη,wettex,σφουγγάρια μπάνιου,σφουγγαρίστρες.

Ο πρόεδρος του ΔΣ
Ζώης Κολιος

Τηλ.επικοινωνίας:2114117683/ 6972604642/ 6909711207»

Την ίδια στιγμή η «Ανοιχτή Πόλη» καλεί τη δημοτική αρχή Αθηναίων να μεριμνήσει άμεσα για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών, «οι οποίες, όπως είναι κατανοητό, έχουν καταστεί ιδιαίτερα επείγουσες στο σημερινό τοπίο της υγειονομικής κρίσης».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «η πρόσφατη έκκληση της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου για πετσέτες, μπισκότα, πετρέλαιο και σφουγγαρίστρες (ανάμεσα σε άλλα), προκαλεί θλίψη, αλλά και θυμό για την κατάσταση ανυποληψίας στην οποία εδώ και καιρό έχει περιέλθει ένα από τα ιστορικά ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς στη χώρα».

«Η Ανοιχτή Πόλη έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την επαναφορά του Γηροκομείου σε εύρυθμη λειτουργία. Πρότασή μας είναι ο ορισμός μεταβατικής διοίκησης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων και συμμετοχή αντιπροσωπείας δημοτικών συμβούλων, η οποία θα προχωρήσει το ταχύτερο στις αρχαιρεσίες εκλογής αιρετής διοίκησης, ώστε το Γηροκομείο να είναι και πάλι σε θέση να αντεπεξέλθει διοικητικά στο ρόλο και στις υποχρεώσεις του. Πρέπει επίσης να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων του Δήμου και να υποστηριχτεί πρακτικά η εποπτική λειτουργία της. Αναμένουμε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, η οποία οφείλει να ανταποκριθεί στο ρόλο του Δήμου Αθηναίων ως εποπτεύουσας αρχής του ιδρύματος», αναφέρει η ανακοινωση.