Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν έως και αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στο χωριό Χαμηλό του Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ από τον καταυλισμό της Ειδομένης, από όπου σήμερα το απόγευμα Σύριοι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Πακιστανοί και Βορειοαφρικανοί πέρασαν στο έδαφος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, από έναν χείμαρρο. 

Ads

Στον χώρο βρίσκονται διμοιρίες της ελληνικής αστυνομίας και από την πίσω πλευρά των συνόρων έχει αναπτυχθεί στρατός και αστυνομία της πΓΔΜ ώστε να αποτρέψουν την είσοδο και άλλων προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές των Σκοπίων μεταφέρουν με στρατιωτικά φορτηγά και λεωφορεία πίσω στη Γευγελή, στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο, τους 700 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν νωρίτερα στο έδαφός τους.

Στόχος των Σκοπιανών φαίνεται πως είναι να επαναπροωθήσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ειδομένη πέρασαν στα Σκόπια

Οι Σκοπιανοί συνέλαβαν 30 δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές, μεταξύ αυτών και Έλληνες

Κυρίτσης: Η Ελλάδα δεν διευκολύνει πρόσφυγες να περάσουν κλειστά σύνορα

Εν τω μεταξύ ομάδες προσφύγων και μεταναστών συρρέουν πεζή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και αυτή την ώρα από τις περιοχές του Πολυκάστρου και γενικότερα του νομού Κιλκίς με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν και εκείνοι από παράπλευρες διαβάσεις στην FYROM.