Τίποτα δεν φαίνεται να λειτούργησε σωστά για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων επιβατών της αμαξοστοιχίας InterCity 54 οι οποίοι από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 25/1, ήταν παγιδευμένοι κοντά στην Οινόη και το Λιανοκλάδι. Ο συντονισμός εταιρείας και ελληνικών υπηρεσιών αποδείχτηκε εξαιρετικά ελλειμματικός με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται έντονα.

Ads

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση τρένων στη Λιβαδειά – Περισσότεροι από 150 άνθρωποι εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και θέρμανση

Όλα ξεκίνησαν όταν η αμαξοστοιχία είχε ακινητοποιηθεί χθες Δευτέρα, λόγω μηχανικού προβλήματος, και στη συνέχεια εστάλη νέα μηχανή στο σημείο για να αντικαταστήσει την παλιά που είχε την βλάβη. Ωστόσο, η νέα μηχανή καθώς πλησίασε προσέκρουσε στην αμαξοστοιχία τραυματίζοντας μηχανοδηγό, εργαζόμενο και 11 επιβάτες.

Τελικά, οι εκατοντάδες επιβάτες της αμαξοστοιχίας πέρασαν μια πολύ δύσκολη νύχτα αναρτώντας στα social media φωτογραφίες και περιγραφές της κατάστασής τους.

Ads

Υπάρχουν καταγγελίες ότι ταυτόχρονα ο ΟΣΕ ενημέρωνε πως αναμένεται άλλη μηχανή για να κινηθεί η αμαξοστοιχία, η ΕΛΑΣ ότι θα έρχονταν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους. Ωστόσο, τίποτε από τα δύο δεν συνέβη.

Υπήρξαν επιβάτες που τους κατέβασαν από τους συρμούς, περίμεναν τα λεωφορεία και τελικά, με δική τους επιλογή και κόστος, μετακινήθηκαν μέσα στα χιόνια αναζητώντας χώρο να διανυκτερεύσουν.

Την ίδια ώρα άλλοι, βλέποντας το αλαλούμ, αρνούντο να βγουν από τους συρμούς, κατηγορώντας τον ΟΣΕ ότι προσπαθεί να μεταθέσει το πρόβλημα αλλού με τις παραινέσεις να κατέβουν από τα βαγόνια. Οι διάλογοι περιείχαν έντονους χαρακτηρισμούς.