Κατηγορίες για το ρόλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και στενών συνεργατών του στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 30 και πλέον εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, εξαπέλυσε χθες κατά την απολογία του ο Παναγιώτης Σαξώνης, πρώην ταμίας του δήμου και βασικός κατηγορούμενος γαι την υπόθεση. Ο Σαξώνης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ads

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να υπεξαιρέσει μόνος τους φόρους και τις κρατήσεις υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία, υπογραμμίζοντας πως για τις κινήσεις του ήταν στενοί συνεργάτες του κ. Παπαγεωργόπουλου, μεταξύ των οποίων και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών. Διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι δεν τον γνωρίζει, λέγοντας πως «είχε υπογράψει συμφωνία με τη δημοτική τηλεόραση για κάλυψη αγώνων της ομάδας μπάσκετ στην οποία ήταν αντιπρόεδρος, έκλεινε τηλεφωνικά στον δήμαρχο πρώτο τραπέζι για το νυχτερινό κέντρο του οποίου ήταν υπεύθυνος, και στην ταβέρνα της συζύγου του διοργανώνονταν χοροί υπαλλήλων του δήμου παρουσία του κ. Παπαγεωργόπουλου».

Ο ίδιος ομολόγησε ότι κράτησε για τον εαυτό του 1 εκατ. ευρώκαι κατέθεσε στοιχεία που αποδεκνύουν ότι επί χρόνια δεν γινόταν εσωτερικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου.