Νέο περιστατικό -το τρίτο μέσα σε λίγες ώρες- αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες ασθενών που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας καταγράφηκε στην παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς τραγική κατάληξη.

Ads

Ειδικότερα, ο ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος με το αυτοκίνητό του τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Πανιωνίου Ζαφείρη Κάκαρη, με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής.

Σύμφωνα με το evima.gr, το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να διαχειριστεί το επείγον περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΑΒ: Ημίμετρα η «ενίσχυσή» του – «Θα κινδυνεύσουν ζωές»

Ads

«Μεταφέρω ο ίδιος αυτή την ώρα πρώην παίκτη του Πανιωνίου με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας στο τοπικό μέσο.

Όπως ανέφερε, είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες – λουόμενους στις παραλίες.

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν. Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε ο Γιώργος Ψαθάς για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί μόλις λίγες ώρες νωρίτερα δυο ανάλογα περιστατικά με τραγική δυστυχώς κατάληξη, το ένα πάλι στην Εύβοια, με θύμα 76χρονο που πέθανε, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ιδιωτικό μέσο στο νοσοκομείο, και το δεύτερο στη Λέσβο όπου γυναίκα πέθανε περιμένοντας επίσης μάταια το ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ως απάντηση στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ «επιστρατεύει» τόσο την Πυροσβεστική όσο και τον στρατό, που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά ασθενών σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών.