Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να έχει έχει χορηγηθεί τοξική ουσία και στη Μαλένα

Ads

Υπενθυμίζεται πως ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή του επίσημου πορίσματος για τη Μαλένα, πολλοί ιατροδικαστές έκαναν λόγο για ασφυκτικό θάνατο, ωστόσο η αποκάλυψη που έγινε από το MEGA έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία και στη μικρή Μαλένα προκύπτει από τα ευρήματα στο συκώτι του κοριτσιού, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις υπόλοιπες παθήσεις που είχε.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη αυτή φθορά στο ήπαρ του μικρού κοριτσιού αποδόθηκε λανθασμένα στην ηπατική ανεπάρκεια. Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο ούτε ο ασφυκτικός θάνατος θα δικαιολογούσε τέτοια φθορά στο ήπαρ της.

Ads

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν αποκλείεται οι αρχές να προχωρήσουν σε εκταφή της Μαλένας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις σχετικές εξετάσεις για τον εντοπισμό κάποιας ουσίας. 

Κούτσης: Από τη στιγμή που βρέθηκαν τοξικές ουσίες στην Τζωρτζίνα θα πρέπει να ερευνηθούν και τα άλλα περιστατικά

«Από τη στιγμή που έχουμε ανεύρεση της κεταμίνης σε θανατηφόρα ποσότητα προφανώς τα προηγούμενα περιστατικά θα πρέπει να διερευνηθούν στο θέμα της δηλητηρίασης. Το βρίσκω απολύτως συμβατό να υπάρχει χορήγηση τοξικής ουσίας. Αξίζει να γίνει μία επανεξέταση όλων των δειγμάτων», δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, εάν είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Μαλένα είναι πιθανόν να εντοπιστεί ακόμη και τώρα. Ωστόσο, ανέφερε πως η τοξική ουσία που ενδεχομένως της χορηγήθηκε θα μπορούσε να είναι και άλλη εκτός της κεταμίνης.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η Μαλένα είχε υποβληθεί σε ηπατολογική εξέταση την ημέρα προτού πεθάνει, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως η φθορά στο ήπαρ της δεν οφειλόταν στη θεραπεία της.

«Τα ηπατικά ένζυμα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας ήταν φυσιολογικά, αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας δεν έπασχε το ήπαρ», δήλωσε.

Πληροφορίες για νέες συλλήψεις

Πληροφορίες αναφέρουν πως νέες συλλήψεις σχετικές με τον θάνατο της Ίριδας ίσως γίνουν όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, ωστόσο όπως επεσήμανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος δεν έχουν καταθέσει ακόμα βασικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κατέθεσαν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας, η οποία είχε διενεργήσει τη νεκροψία της Ίριδας.

Tι είχε ζητήσει το ζευγάρι από δικηγόρο μετά τον θάνατο της Μαλένας

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ του MEGA επιπλέον υπάρχουν αποκαλύψεις σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές που είχε καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Αρχικά, όπως είχε δηλώσει το ζευγάρι οι μηνύσεις στόχο είχαν να βρεθεί από τι πέθανε η Μαλένα, ενώ νωρίτερα ευχαριστούσαν το νοσκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, στον οποίο είχε απευθυνθεί η 33χρονη κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι του είχε ζητήσει να προβούν σε μήνυση κατά του νοσοκομείου με σκοπό χρηματική αποζημίωση.

Τέλος, ο δικηγόρος μελετώντας τον φάκελο της υπόθεσης τους είχε απαντήσει πως δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Εισαγγελική εντολή για έρευνα από την αρχή για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Ξανά από την αρχή θα εξεταστούν από τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020.

Συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ο Αντώνης Ελευθεριάνος και ο Απόστολος Ανδρέου ζήτησαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσαν τα δύο κοριτσάκια της οικογένεια, εξετάζοντας βέβαια και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Όσον αφορά την περίπτωση της μικρής ‘Ιριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.