Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 79χρονος άνοιξε πυρ κατά επίδοξου διαρρήκτη. Ο λόγος για τον κοσμηματοπώλη της Δράμας που τα ξημερώματα της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε έναν 29χρονο που μαζί με ακόμη έναν συνεργό επιχείρησαν να διαρρήξουν το κοσμηματοπωλείο του. 

Ads

Σύμφωνα με το seleo.gr, το σκηνικό είχε επαναληφθεί το 1996, όταν και τότε πήγαν να του κλέψουν το κατάστημα. Ο 58χρονος τότε είχε πυροβολήσει από το μπαλκόνι του σπιτιού σκοτώνοντας και πάλι τον διαρρήκτη. Τότε και πάλι είχε συλληφθεί αλλά είχε αθωωθεί στο δικαστήριο. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι είχε δεχτεί πυροβολισμούς από τους ληστές. 

Το βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ: 

Στο νέο περιστατικό ουσιαστικά η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο 79χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος κοιμόταν στο σπίτι του όταν άκουσε θορύβους και αντιλήφθηκε ότι επιχειρούν να διαρρήξουν το κατάστημά του, που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του. 

Ο 79χρονος άρπαξε ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τους διαρρήκτες από το μπαλκόνι. Τραυμάτισε θανάσιμα τον 29χρονο ενώ ο δεύτερος άντρας κατάφερε να τραπεί σε φυγή.  Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου συνελήφθη και κρατείται, ενώ οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ads

Ο ίδιος ισχυρίζεται στις αρχές ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 29χρονο. Όπως λέει, οι διαρρήκτες «είχαν μαζί τους κάτι σαν όπλο» το οποίο όπως λέει το έστρεψαν εναντίον του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αργυροχρυσοχόος πυροβόλησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει ότι οι δύο διαρρήκτες οπλοφορούσαν ή ότι τον απείλησαν με οποιονδήποτε τρόπο.