Τα νέα μέτρα για τα γήπεδα και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η έκδοση του εισιτηρίου και η είσοδος περιέγραψαν ο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ads

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένει ως έχει από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet που προϋποθέτει εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr.

Νομοθέτηση, κάμερες, ταυτοπροσωπία είναι το τρίπτυχο. Μέχρι σήμερα, υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η λύση είναι με το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας.

Η αγορά του εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε το gov wallet είναι η εγγραφή στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας».

Ads

Ως προς τη διαδικασία, αποσαφήνισε:

«Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet.

Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο».

Αναλυτικά τα βήματα

Για τους ενήλικες:

  • Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
  • Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
  • Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά:

  • Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
  • Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Οι ημερομηνίες – ορόσημο

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία. Κανένα γήπεδο αν δεν προχωρήσει με την εγκατάσταση των καμερών δεν θα ανοίξει στις 7 Μαρτίου για τους φιλάθλους. Σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ για τις κάμερες», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά την ανακοίνωση των μέτρων για την οπαδική βία το πρωί της Τετάρτης.

«Έχουμε ημερομηνίες – ορόσημο. Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον. Εάν πέσει στον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο αντικείμενο χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο (…) Δικαίωμα της πολιτείας είναι να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως από την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ταυτοποιημένων εισιτηρίων.