Παραταση του lockdown μέχρι και τις 25 Απριλίου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Mega ο Νίκος Ευαγγελάτος, μια εισήγηση η οποία βρισκεται στο τραπέζι και εξετάζεται από την κυβέρνηση, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι παραμένουν στα ύψη με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε στάδιο κατάρρευσης. 

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος είναι αρθούν οι περιορισμοί την περιόδο της Μεγάλης Εβδομάδας, επιτρέποντας ενδεχομένως και την μετακίνηση από Περιφερεια σε Περιφέρεια το Πάσχα. Ωστόσο η εστίαση, βάσει των ίδιων πηγών, θα παραμείνει κλειστή με το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.  Τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου.

►Διαβάστε επίσης: Το Μαξίμου υψώνει «λευκή σημαία»: Στον αέρα δημόσια υγεία και οικονομία

Λίγη ώρα αργότερα, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν πως εχει ληφθεί σχετική απόφαση για παράταση του Lockdown, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν στο εάν υπάρχει τέτοια εισήγηση στο «τραπέζι» και εάν εξετάζεται. «Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση» ανέφεραν χαρακτηριστικά.