Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας και των ΕΚΑΜ μέσα στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου.

Ads

Σύμφωνα με καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα ξημερώματα η αστυνομία εισέβαλλε στις εστίες τρομοκρατώντας φοιτητές/τριες που έκαναν κατάληψη λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και για τις άσχημες  συνθήκες διαβίωσης, κυρίως για την μη πραγματοποίηση απολυμάνσεων και καθαριότητας, τη μη τήρηση δηλαδή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για το οποίο ευθύνη έχουν το Υπουργείο και η Πρυτανεία.

Όπως καταγγέλλεται αστυνομικοί και εισαγγελέας γυρνούν στους διαδρόμους των εστιών απειλώντας με συλλήψεις, εκκενώνουν βίαια δωμάτια φοιτητών/τριών, ενώ έχουν προκληθεί και ζημιές που αποτυπώνονται σε φωτογραφίες.

Το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητές/τριες που διαμένουν στις εστίες είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατάληψη για να διεκδικήσουν διάφορα αιτήματα όπως η αποσύνδεση των βαθμολογικών κριτηρίων με την αποδοχή των αιτημάτων παράτασης της διαμονής, η βελτίωση των υποδομών κ.α.

Ads

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τους προειδοποίησε πως αν δεν τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους θα διακοπεί η σίτιση, η ύδρευση ακόμα και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πριν μία εβδομάδα περίπου οι απειλές της Πρυτανείας πραγματοποιήθηκαν αναγκάζοντας τους φοιτητές/τριες των εστιών να καταφύγουν στο μέτρο της οργάνωσης συλλογικής κουζίνας προκειμένου να σιτιστούν.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μπαίνει η αστυνομία σε φοιτητική εστία Πανεπιστημίου.

image

image