Ανεπαρκή κρίνει τα στοιχεία ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας ο πρωτοδίκης Νίκος Ζαγοριανός, 4ος Ειδικός Ανακριτής, που είχε χειριστεί την δικογραφία της Siemens ο Εισαγγελέας Εφετών Δημ. Δασούλας και με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά να μην γίνει κατηγορία για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του.

Ads

Η πρόταση του κ. Δασούλα αφορά μία πράξη κατάχρησης εξουσίας, καθώς για άλλες πράξεις που είχε κατηγορηθεί ο άλλοτε ανακριτής της Siemens, έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα. Ο Εισαγγελέας ζητά μάλιστα από το Συμβούλιο Εφετών να διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του κ Ζαγοριανού όταν θα συνεδριάσει για το θέμα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Ζαγοριανού αφορούν χειρισμούς του κατά την διάρκεια της ανάκρισης της υπόθεσης της Siemens, που είχαν επικριθεί. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η μη έγκαιρη έκδοση εμπεριστατωμένων ενταλμάτων σύλληψης βασικών κατηγορουμένων, η άρνηση του να παράσχει το σύνολο της δικογραφίας σε κατηγορούμενους, ενώ αρνητικά σχόλια είχε προκαλέσει και η διαφυγή στο εξωτερικό των Μιχ. Χριστοφοράκου και Χρ. Καραβέλα καθώς είχε «χρεωθεί» στην ανάκριση η παράλειψη λήψης αποτρεπτικών μέτρων για το ενδεχόμενο φυγοδικίας.