Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και την υπόθεση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ads

Η εντολή δόθηκε μετά τις έρευνες της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Η έρευνα αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν εκτός από τον ιδρυτή της «κοινωνικής κουζίνας» συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί χρηματικά ποσά.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος το οποίο φαίνεται να διαπιστώνει «χορό» μεγάλων χρηματικών ποσών εις το όνομα του «άλλου ανθρώπου» τα οποία κατευθύνονταν σε προσωπικούς λογαριασμούς αλλά και τυχερά παιχνίδια.

Ads

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να αναζητήσουν άμεσα μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Διαβάστε: Δικηγόρος Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου / «Κανείς δεν έχει κάνει επώνυμη καταγγελία – Περίεργη η χρονική σύμπτωση»