‘Ερευνα για την τραγωδία τους τέσσερις νεκρούς στον Γεροποτάμο προχωρά το Αστυνομικό τμήμα Μοιρών μετά από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Θανάση Γαλήνα.

Ads

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο εισαγγελέας έχει ήδη δώσει κατευθύνσεις για την διενέργεια αυτοψίας και πραγματογνωμοσύνης αλλά και διασαφήνισης του καθεστώτος αρμοδιοτήτων του χώρου όπου συνέβη η τραγωδία.

Σε δεύτερο χρόνο και αφού θα υπάρξει μια πρώτη καταγραφή των στοιχείων και δεδομένων θα κρίνει αν χρειάζονται συμπληρωματικές ενέργειες προκειμένου να υπάρξει πλήρη αποσαφήνιση του ποιος η ποιοι έχουν αρμοδιότητα η συναρμοδιότητα ώστε να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες για λάθη και παραλείψεις.

Η παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού είναι αυτεπάγγελτη.

Ads

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Φαιστού και της Περιφέρειας Κρήτης για την περιοχή ευθύνης καθενός από τους φορείς, τη στιγμή που το επίμαχο σημείο παραμένει ακόμα και σήμερα αφύλαχτο με δεκάδες αυτοκίνητα να διασχίζουν τον δρόμο πάνω από τα νερά του ποταμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε νομικές ενέργειες, ενδεχομένως με την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και οι οικογένειες των θυμάτων.