Μηδενικά ήταν τα ευρήματα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη μετά την αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς. Έρευνα έγινε επίσης στο σπίτι όπου είχε δηλώσει ότι φιλοξενείται.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των εισαγγελέων και αστυνομικών που μετέβησαν στην οικία του κατηγορούμενου για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis βρεθηκε ενώπιον ενός «άδειου σπιτιού».

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ήταν σχεδόν αναμενόμενη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ πηγές από το Εφετείο τονίζουν πως η «άδεια οικία» επιβεβαιώνει τις αρμόδιες Αρχές ότι «ο καθηγητής ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό».

Ο ίδιος πάντως ο Ν. Μανιαδάκης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο καλείται να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι σε ισχύ η διάταξη των εισαγγελέων για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

Ads

Η αιφνιδιαστική έφοδος σχετίζεται με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για παθητική δωροδοκία και συγκεκριμένα για το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ που φέρεται να έλαβε από την Novartis.

Οι καταθέσεις και τα στοιχεία που οδήγησαν σ’ αυτό το κατηγορητήριο ήταν, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, και ο παράγοντας που οδήγησε την Εισαγγελία Διαφθοράς στην απόφαση να ανακαλέσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα που τον κάλυπτε υπό το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου», καθώς και να απαγορεύσει την έξοδό του από τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Νίκο Μανιαδάκη και τις δύο συνεντεύξεις που έδωσε χθες – μία στο Πρώτο Θέμα και μία στον Σκάι – τόσο η ποινική δίωξη όσο και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έχουν πολιτική στόχευση και εντάσσονται σε επιχείρηση πίεσης προς το πρόσωπό του προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση Novartis συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι οι εισαγγελικές αρχές τον πίεσαν να υποδείξει ως ενόχους στην υπόθεση τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.