Στις 8 Ιανουαρίου, το tvxs.gr στο ρεπορτάζ με τίτλο «Συνεχίζονται τα ρουσφέτια στα εμβόλια με εντολή άνωθεν;» αποκάλυπτε μεταξύ άλλων ότι ο καθηγητής ιατρικής Κώστας Συρίγος,   κατηγορήθηκε από συναδέλφους του ότι εμπλέκεται στη διαδικασία ρουσφετολογικών εμβολιασμών στο Σωτηρία, συνδέοντας την υποψηφιότητα του στην Σχολή Ιατρικής, με το «δωράκι» σε συναδέλφους του.

Ads

Το tvxs.gr δημοσίευσε επίσης επιστολή του καθηγητή προς τους συναδέλφους του, με την οποία ισχυρίζεται ότι η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη και τον Διοικητή του Γ.Ν. Αθηνών “Η Σωτηρία” κ. Σωκράτη Μητσιάδη, να αναλάβει το Νοσοκομείο “Η Σωτηρία” και αφορούσε τον εμβολιασμό όλων των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής από το Campus στο Γουδή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tvxs.gr, ο εισαγγελέας ξεκίνησε πριν λίγες μέρες να διερευνά την υπόθεση, μετά την σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση Συρίγου, ρωτά: Πόσα άτομα εμβολιάστηκαν εκτός σειράς στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε ποιες κατηγορίες ανήκουν τα εκτός σειράς εμβολιασμένα άτομα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την διοίκηση του νοσοκομείου όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του κου Συρίγου του οποίου η σύζυγος είναι υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου.

Ads

Σε επόμενο ρεπορτάζ του tvxs.gr φιλοξενήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, στο Σωτηρία εμβολιάστηκε έως και γνωστός καναλάρχης φίλος του καθηγητή ο οποίος φέρεται να εξυπηρετεί τα υψηλά πρόσωπα, μέσω της συζύγου του, ενώ ακολούθησαν και γνωστοί δημοσιογράφοι του ομίλου του.

«Όχι απλά συνεχίζονται τα ρουσφέτια με τα εμβόλια στο Σωτηρία, αλλά υπάρχει και κλίμα τρομοκράτησης, ώστε όσοι νοσηλευτές είναι μάρτυρες της διαδικασίας, να μην μιλήσουν» είχαν πει  στο tvxs.gr εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».