Την παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή του βίντεο της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης ζητά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βίντεο βρίσκεται στον σκληρό δίσκο στη ΔΟΥ, γεγονός το οποίο προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για το πώς είδε το φως της δημοσιότητας.

Ads

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα αντίγραφο του εν λόγω οπτικού υλικού έχει δοθεί στην Αστυνομία και ήδη βρίσκεται ως προανακριτικό υλικό, και το άλλο έχει σταλεί στα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης Γιάννης Ποδιώτης για να «κατέβει» το βίντεο της επίθεσης από το διαδίκτυο. Ήδη, το συγκεκριμένο οπτικό υλικό έχει κατέβει από το youtube, ωστόσο ορισμένα ΜΜΕ εξακολουθούν  να το προβάλλουν. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, κάνοντας έκκληση να αποσυρθούν άμεσα τα επίμαχα βίντεο και τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι «να κερδοσκοπούν από τέτοιες βάρβαρες επιθέσεις».

Ads