Την παραπομπή σε δίκη 14 κατηγορουμένων αναφορικά με την υπόθεση των πλαστών δανείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr στην εισήγησή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Σιδέρη.

Ads

Πρόκειται για τη υπόθεση των εικονικών δανείων που χορηγούσε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, κατά την περίοδο 2012-2014 σε υπαλλήλους του υπουργείου, τα οποία όμως όπως αποδείχτηκε ουδέποτε οι ίδιοι είχαν λάβει.

Η εισαγγελέας Σιδέρη εισηγείται προς το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 14 συνολικά κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΠΟ και πρόεδρος στο ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ από το 2002 μέχρι και το 2017 Ιωάννης Τσακοπιάκος, ο διευθυντής του Ταμείου Γιώργος Βλαντής, μέλη των διοικήσεων του Ταμείου αλλά και συνδικαλιστές.

Τα αδικήματα τα οποία τους αποδίδονται κατά περίσταση σε βαθμό κακουργήματος αφορούν σε «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», «πλαστογραφία», «ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία», «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και «υπεξαίρεση», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ads

Τα δάνεια φέρονται να είχαν δοθεί σε 133 υπαλλήλους του υπουργείου. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε από την εισαγγελική έρευνα οι υπάλληλοι ουδέποτε έλαβαν αυτά τα δάνεια, ούτε και γνώριζαν για την ύπαρξη τους.