«Το σχόλιό μου για τη Ρένα Δούρου ήταν ειρωνικό» και «παραποιήθηκε πολλαπλώς», δήλωσε, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Σημειώνεται ότι το πρωί δήλωσε για την αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την περιφερειάρχη Αττικής, σχετικά με την τον έλεγχο της μονιμοποίησης υπαλλήλων στους ΟΤΑ, «εγώ είμαι με την κ. Δούρου». Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο το απόγευμα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος  απέστειλε τους φακέλους των πέντε δημάρχων, τους οποίους εχθές κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ads

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου. Την ποινή επιβάλλει ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών). Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.

«Ειρωνικό το σχόλιο για τη Δούρου»

«Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είχε πει το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το απόγευμα αναφέρει ότι «Το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου πολλαπλώς παραποιήθηκε».

Ads

Στην ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών εξαπολύει επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για «γκεμπελισμό και φασιστική νοοτροπία», απαντώντας σε ανακοίνωση του Ποταμιού, με την οποία τον κατηγορούσε για «παλαιοκομματική νοοτροπία».
 
«Η προεκλογική αγωνία του υπουργού Εσωτερικών, τον οδηγεί στη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού», είχε σχολιάσει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι τις πρωινές δηλώσεις του Αρ. Ντινόπουλου. Επίσης το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη ανέφερε ότι ο υπουργός Εσωτερικών  «κλείνει το μάτι ακόμη και στους παράνομους και ενώνει έτσι τη φωνή του με όλους αυτούς -“αριστερούς” και “δεξιούς”- που θεωρούν λεπτομέρεια την τήρηση της στοιχειώδους νομιμότητας» «Αυτό που προέχει για το παλιό πολιτικό σύστημα είναι η προστασία των δικών του παιδιών που είναι ήδη βολεμένα στο δημόσιο και τους δήμους και όχι το συμφέρον της κοινωνίας, το συμφέρον των πολλών» κατέληγε το Ποτάμι.
 
Ολόκληρη η δήλωση Ντινόπουλου

«Μετά το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου, που πολλαπλώς παραποιήθηκε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη. Το Υπουργείο Εσωτερικών πράγματι “τάραξε στη νομιμότητα” τους δημάρχους, που αρνήθηκαν τους ελέγχους των συμβάσεων. Απέστειλε αμέσως όλα τα σχετικά έγγραφα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να εφαρμόσουν το νόμο. Ο κ. Θεοδωράκης, όμως, ταράζει κυριολεκτικά και την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, κατηγορώντας με βαριές εκφράσεις το Υπουργείο Εσωτερικών για δήθεν παλαιοκομματική νοοτροπία. Αρκεί κανείς να ακούσει τις σημερινές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ για να αντιληφθεί τον γκεμπελισμό και τη φασιστική νοοτροπία του κ. Θεοδωράκη».