Ιδιαίτερα άσχημες εντυπώσεις προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο που επεφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του Θεσσαλονίκη για απολυμένους του διαγωνισμού 3Κ του ΑΣΕΠ.

Ads

Πρόκειται για άνθρωπους, οι οποίοι παρότι είχαν συμπεριληφθεί στους επιτυχόντες του διαγωνισμού της 3Κ, μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκαν για έναν χρόνο στο τμήμα καθαριότητας του δήμου, έχασαν τελικά τη δουλειά τους μετά τις ενστάσεις άλλων διαγωνιζόμενων. Έτσι διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία τους, βρέθηκαν σήμερα έξω από το δημαρχείο την ώρα που το επισκεπτόταν ο πρωθυπουργός.

Την ώρα που φώναζαν «απολύσεις για τους εργάτες και στους εργολάβους κάνετε τις πλάτες» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε γελώντας ειρωνικά, «επανήλθαμε στην κανονικότητα».

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός  στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, δήλωσε ότι «μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό». Παράλληλα, υποστήριξε ότι επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία για να παρακολουθήσει πώς προχωρά η υλοποίηση των έργων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση διότι, όπως είπε, «θέλει να είναι συνεπής (η κυβέρνηση) στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αν και τους τελευταίους τρεις μήνες μπήκε σε απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της υγείας των πολιτών».

Νωρίτερα πάντως ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί συνοδεία υπουργών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης τον σταθμό των ΚΤΕΛ Θεσσσαλονίκης. Κατά τη διάρκειά της πάντως ποικίλα σχόλια προκάλεσαν εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, οι οποίες, με εξαίρεση μερικές μετρημένες στα δάχτυλα μάσκες, δεν θύμιζαν σε τίποτα ότι βρίσκονται σε ισχύ μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για την λανθασμένη χρήση μάσκας, για άλλη μια φορά, από τον πρωθυπουργό.

Ads

image

image
image

image