Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 25 από τις 38 προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ενάντια στη νέα συμφωνία.

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών.

Μετά την έναρξη των επεισοδίων ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών αποχώρησε από το Σύνταγμα, ενώ προσωρινά έκλεισαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού, που βρισκόταν μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε τζαμαρίες και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν στους γύρω δρόμους της πλατείας Συντάγματος μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

Ads