Ακόμη ένα εξαιρετικά επικίνδυνο συμβάν με στρώμα θαλάσσης έλαβε χώρα, αυτή τη φορά με ηρωϊδα μια τουρίστρια… που πέρασε 20 ώρες πάνω στο στρώμα της στην Κρήτη.

Ads

Η 55χρονη Ρωσίδα γιατρός Ολγα Κούλντο την περασμένη Τετάρτη έζησε μια πραγματικά μεγάλη περιπέτεια, όταν χάθηκε από παραλία του Ρεθύμνου όπου έκανε τις διακοπές της.

Ο σύζυγος και η κόρη της ενημέρωσαν έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν ότι δεν έβρισκαν την 55χρονη πουθενά και αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές.

Άμεσα η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου έστησε επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας χρησιμοποιώντας πλωτά μέσα για την έρευνα από θαλάσσης, ενώ επειδή δεν ήταν γνωστό αρχικά αν η γυναίκα μπήκε στη θάλασσα, τόσο χερσαίες δυνάμεις του λιμενικού όσο και της αστυνομίας “χτένισαν” και τη στεριά.

Ads

Διαβάστε επίσηςΚοιμήθηκε στο στρώμα θαλάσσης… και κόντεψε να πνιγεί

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, όταν λίγο πριν τις 11.30 οι αρχές εντόπισαν τη γυναίκα πάνω στο στρώμα θαλάσσης να βρίσκεται περίπου  ανοιχτά της Σκαλέτας.

Σύμφωνα με το flashnews.gr ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Μπάμπης Μαρκάκης, τόνισε ότι η 53χρονη ήταν τυχερή, καθώς καθώς η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος της ήταν 32 βαθμοί Κελσίου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για περιστατικό αγνοούμενης 55χρονης λουόμενης αλλοδαπής, από τη θαλάσσια περιοχή Αδελιανού Κάμπου Ν.Ρεθύμνου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμός της, στις οποίες συμμετείχαν δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) αεροσκάφος του FRONTEX. Στις έρευνες επίσης συμμετείχαν και ιδιωτικά σκάφη της περιοχής, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (ΔΝΔ 5-6 BF).

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα από δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) αεροσκάφος του FRONTEX., ένα (01) περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έναν (01) ιδιώτη δύτη και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη.

Η 55χρονη εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα από το αεροσκάφος του FRONTEX και περισυνελέγη εν ζωή από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου μεταφέρθηκε άμεσα στον εμπορικό λιμένα Ρεθύμνου. Στη συνέχεια η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.