Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες ντροπής με τους καρκινοπαθείς να περιμένουν σε ουρές από τα ξημερώματα, έξω από παράρτημα του Λαϊκού Νοσοκομείου, για να λάβουν τη θεραπεία τους. Το Tvxs.gr μίλησε με τον Τάσο Αντωνόπουλο, πρόεδρο εργαζομένων στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα συνδυαστικό πρόβλημα που έχει μια λύση: «προσλήψεις και αποσυμφόρηση». 

Ads

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα αιματολογικά (σσ: περιστατικά) με γεωμετρική πρόοδο», σημείωσε στο Tvxs.gr, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό «με το καλό όνομα του νοσοκομείου και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το αποτέλεσμα είναι να σηκώνουμε δυσανάλογο βάρος από αυτό που μας αναλογεί. Έτσι ο κόσμος έρχεται από όλη την Ελλάδα και κάνει ουρές από τις 5 το πρωί.».

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι ελλείψεις στο ΕΣΥ δημιουργούν το φαινόμενο της «ιατρικής “αστυφιλίας”» και της ανισόβαρης κατανομής των ασθενών. Η λύση που προτείνουν οι εργαζόμενοι, είναι να αναλάβει το Παράρτημα του Λαϊκού Νοσοκομείο το βάρος των ασθενών που του αναλογεί, να υπάρξει ορθολογική κατανομή και σε άλλα νοσοκομεία και, βεβαίως, να γίνουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εικόνες ντροπής

Τις εικόνες ντροπής κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα του Open το πρωί της Πέμπτης, με ασθενείς που περίμεναν στις ουρές, από τις 5 το πρωί ως τις 7 π.μ., για να μπουν στο νοσοκομείο και να λάβουν τη χημειοθεραπεία τους. Οι ίδιοι τόνιζαν πως ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνει τα πάντα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ζητήματα, εντοπίζονται τεράστια προβλήματα στα ραντεβού.

Ads

Ασθενείς ανέφεραν πως έρχονται ακόμη και από νησιά όπως η Κάλυμνος, ενώ αναμένουν τη σειρά τους ακόμη και μέσα στην κακοκαιρία, στη βροχή και το κρύο, ώστε να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους. Μάλιστα, για να εξυπηρετηθούν, έφτιαξαν μόνοι τους χαρτάκια προτεραιότητας για να βρεθεί μια λύση.

«Τώρα θα κάνει και κρύο αυτή την εβδομάδα. Τι θα γίνει; Θα καθόμαστε εδώ έξω; Εδώ είμαστε όλοι άρρωστοι, χειρουργημένοι. Εγώ έχω κάνει χειρουργείο, μου λείπει ένα νεφρό, θα είμαι εδώ μέσα στο κρύο; Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό από την διοίκηση. Σε 15 μέρες εγώ θα ξαναέρθω. Δεν πρέπει να ξέρω αν θα βρω κρεβάτι; Να είναι προγραμματισμένο; Να μην περιμένω πότε θα φύγει κάποιος ασθενής που ήρθε πριν από μένα, για να μπω εγώ μετά», ανέφερε στην κάμερα ασθενής.