Θυροκολλούνται σήμερα και αύριο, οι πρώτες 61 κατεδαφίσεις στην Αττική για αυθαίρετα που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Ads

Ταυτόχρονα, προχωρά η διαδικασία για την κατεδάφιση 200 έως 300 ακόμα αυθαιρέτων που αφορούν περιφράξεις στην παραλία και σε ρέματα καθώς και σε αναδασωτέες εκτάσεις.

Όσον αφορά τα 61 αυθαίρετα, πρόκειται για 27 κτίσματα στην περιοχή της Μάνδρας, 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη και 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Ειδικότερα, πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση». Για όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ δεν προβλέπεται αποζημίωση.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις στη Μάνδρα, εννέα μήνες από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοέμβρη του 2017, ξεκινούν από την κοίτη του ρέματος Σούρες. 

Ads

Εντωμεταξύ, στους 91 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής κατέληξε ακόμα μία γυναίκα εγκαυματίας, ηλικίας 95 ετών, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου νοσοκομείου.