Το Ειδικό Δικαστήριο εκδίδει σήμερα ετυμηγορία, έπειτα από 17 συνεδριάσεις, για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα.

Ads

Συγκεκριμένα, στις 10 η ωρα το πρωί, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, θα ανακοινώσει την ετυμηγορία των επτά δικαστών του Αρείου Πάγου και των έξι του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Προηγήθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Όλγα Σμυρλή, η οποία εισηγήθηκε την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων από τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, για συνέργεια στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ads

Η Όλγα Σμυρλή είχε υποστηρίξει ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, προσθέτοντας πως με κανέναν τρόπο δεν ευνοήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας του Ιωάννα Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.