«Ακραία παρερμηνεία» των χθεσινών του δηλώσεων χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος τη διαπίστωση, σε διάφορα δημοσιεύματα, ότι «κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές».

Ads

 
«Αντιθέτως, αυτό που είπα είναι πως θα ληφθεί μέριμνα ώστε όσες κατηγορίες πολιτών πρέπει να διασφαλισθούν θα διασφαλισθούν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Αυτό αφορά ακριβώς αυτόν που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «μικροεπενδυτής», που δεν είναι όμως επενδυτής αλλά αποταμιευτής, διευκρίνισε.
 
Το νομοσχέδιο για το PSI, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, αφότου έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
 
O υπ. Οικονομικών μιλά, για το νομοσχέδιο «Κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων», στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το μεσημέρι.
 
Θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου και για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
 
Αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικότερα στο ποια ομόλογα θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία ανταλλαγής ή θα τύχουν άλλης μεταχείρισης.
 
Με συμμετοχή 2/3 ενεργοποιούνται οι «ρήτρες συλλογικής δράσης»
 
Όσον αφορά στις «ρήτρες συλλογικής δράσης» (CACs), οι οποίες επιβάλλουν ζημίες στους ομολογιούχους που δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε στο Reuters ότι θα ενεργοποιηθούν εάν το ποσοστό συμμετοχής στη διαδικασία υπερβεί τα δύο τρίτα.
 
«Θα είναι στο 66%», είπε υπουργός που δεν θέλησε να κατονομαστεί.