Αποκαταστάθηκε τελικά, πλήρως η ηλεκτροδότηση της Αίγινας σήμερα το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της επισκευής του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει το Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας με το νησί.

Ads

Η ΔΕΗ σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, θα παραμείνουν στην Αίγινα, μέχρι να επισκευαστεί όσο το δυνατό συντομότερα και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη. Στο νησί θα παραμείνουν και οι επτά γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Ο γενικός διευθυντής Διανομής κ. Δ. Λαθούρης, ανακοίνωσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι η ΔΕΗ είναι έτοιμη να προβεί στη δημοπράτηση του τέταρτου υποβρυχίου καλωδίου Μέσης Τάσης από τη χερσόνησο των Μεθάνων έως την Αίγινα μετά τις απαιτούμενες εγκρίσεις και να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα έργα εγκατάστασης που αναφέρονται στη μελέτη ανάπτυξης συστήματος μεταφοράς (ΜΑΣΜ).

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στην εγκατάσταση μιας γραμμής υψηλής τάσης με υποβρύχιο καλώδιο που θα συνδέει την Αίγινα με τον Υποσταθμό των Μεγάρων καθώς και την κατασκευή κλειστού υποσταθμού Υψηλής Τάσης πάνω στο νησί, στη θέση του παλαιού Σταθμού Παραγωγής, επένδυση που υπολογίζεται πως θα φτάσει περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ads