Πλήθος πολιτών, τόσο Ελλήνων όσο και τουριστών, παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς δεν υπήρχε τρόπος να κατευθυνθούν στα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους. Οι πτήσεις ορισμένων ακυρώθηκαν, ενώ άλλοι δεν πρόλαβαν να φύγουν από το αεροδρόμιο λόγω της κακοκαιρίας.

Ads

Μάλιστα, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και άνθρωποι που είχαν προηγουμένως εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό, μέσω του προαστιακού, για να περάσουν το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τις αρχές, ενώ δεν τους δόθηκε καθόλου φαγητό ή νερό. Επίσης, πολλοί κοιμήθηκαν στο πάτωμα και τις σκάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σταδιακά αποκαθίστανται οι πτήσεις, αλλά πολλοί άνθρωποι παραμένουν ακόμη στο αεροδρόμιο, περιμένοντας κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν τα ταξιδέψουν.

Μάλιστα, οι πολίτες καταγγέλλουν πως η «Αττική Οδός» τους έδωσε ένα κουπόνι των 10 ευρώ για φαγητό, αν και πάνω αναγραφόταν πως είναι αξίας ενός ευρώ, για συγκεκριμένα καταστήματα του αεροδρομίου, δίχως όμως καμία άλλη φροντίδα, για τη διαμονή τους για παράδειγμα.

Ads

Μαρτυρία στο tvxs.gr

Σύμφωνα με όσα δήλωνε χθες πολίτης στο tvxs.gr, «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον απεγκλωβισμό μας». «Έχουμε αποκλειστεί στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει κανένας τρόπος διαφυγής, καθώς τα μεταφορικά μέσα δεν μπορούν να μετακινηθούν και τα δρομολόγια του μετρό και του προαστιακού έχουν διακοπεί από το μεσημέρι». 

*Φωτογραφία: 902.gr