Ταλαιπωρία και κίνδυνος τραυματισμού επιβατών αμαξοστοιχίας της Hellenic Train σημειώθηκε στον σταθμό του Παλιοφάρσαλου νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (28/2).

Ads

Πρόκειται για το δρομολόγιο του IC56 της Hellenic Train από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 13:22 και συνολικά 450 επιβάτες.

Ο συρμός είχε φθάσει στον σταθμό Παλαιοφάρσαλου και την ώρα που κατέβαιναν οι επιβάτες σημειώθηκε έκρηξη στα ηλεκτροφόρα καλώδια που κρέμονται πάνω από το τρένο, σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn. Η έκρηξη είχε ως συνέπεια να κοπεί το καλώδιο των 25.000 βολτ και να πέσει πάνω στην αμαξοστοιχία, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί.

Η Hellenic Train με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι η αμαξοστοιχία IC 56 παραμένει στο σταθμό του Παλαιοφαρσάλου με «σημαντική καθυστέρηση», λόγω «τεχνικού προβλήματος καλωδίου ηλεκτροκίνησης».

Ads

«Το δρομολόγιο του IC56 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη-με ώρα αναχώρησης 13:22) θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία από τον Παλαιοφάρσαλο για τη Λάρισα, την Κατερίνη, το Πλατύ και τη Θεσσαλονίκη», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στη συνέχεια