Σε θρίλερ εξελύχθηκε η εξαφάνιση της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton στην Κρήτη, η οποία βρέθηκε τελικά νεκρή σε σπηλιά στην περιοχή Πυργιανά, 10 χιλιόμετρα από το σημείο από όπου είχε εξαφανιστεί, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου παρακολουθούσε ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Ads

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο της διεθνούς φήμης επιστήμονος, με την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Για να διαλευκανθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της, συμμετέχει και ειδικό κλιμάκιο του Εγκληματολογικού που ήρθε για τον σκοπό αυτό από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις σχετικά με τον θάνατο της Suzanne Eaton.

Ads

Ένα από αυτά έχει να κάνει με το πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο η Αμερικανίδα, δεδομένου ότι ήταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή στην οποία διέμενε. Εντύπωση προκαλεί δε, και το σημείο όπου βρέθηκε, ένα Γερμανικό Πολυβολείο. Επίσης αν δεν μεταφέρθηκε νεκρή στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που φαντάζει και το πιθανότερο, ένα ερώτημα που μπαίνει έχει να κάνει με τους λόγους που οδήγησαν την επιφανή επιστήμονα στην περιοχή και το συγκεκριμένο τόπο, που μάλιστα είναι γνωστός μόνο σε κατοίκους των γύρω χωριών που γνωρίζουν τα μυστικά της. Αξίζει να σημειωθεί, και ενδεχομένως και αυτό έχει τη σημασία του, το γεγονός πως η 60χρονη παρά το ότι ήταν Αμερικανίδα υπήκοος, εργάζονταν για τη Γερμανική Κυβέρνηση, ενώ ήταν και επικεφαλής ερευνητικής ομάδας.

Φυσικά ακόμα δεν έχει απαντηθεί το πώς εντοπίστηκε η σορός της Suzanne Eaton, στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο δεν ήταν ούτε εύκολο για να το προσεγγίσει κάποιος, ούτε φυσικά ορατό για κάποιον περαστικό.

Ήδη από τις αστυνομικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσαγωγές ατόμων και έπεται συνέχεια.