«Η θεία μου μπήκε με καρκίνο χειρουργήσιμο στο νοσοκομείο, κόλλησε covid, την παραλάβαμε ετοιμοθάνατη και την χάσαμε μέσα σε λίγες μέρες» λέει στο tvxs.gr ανιψιά θύματος.

Ads

Η συγκλονιστική της μαρτυρία που ακολουθεί, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ και συνηγορεί στα όσα έως τώρα έχουν καταθέσει και καταγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές που επιμένουν να ενισχύσει η πολιτεία το ΕΣΥ.

Ολόκληρη η μαρτυρία

«Η θεία μου μπήκε στην χειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού με καρκίνο. Πέρασαν δύο εβδομάδες και δεν βρέθηκε διαθέσιμος αξονικός τομογράφος λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος εξαιτίας της πανδημίας. Την βγάλαμε και πήγαμε σε εξωτερικό ιατρείο, έκανε την αξονική μας είπαν ότι ο καρκίνος είναι  χειρουργήσιμος και επιστρέψαμε στον Ευαγγελισμό για να χειρουργηθεί.

Ads

Στον θάλαμο της υπήρχαν έξι ασθενείς που περίμεναν να χειρουργηθούν. Ξαφνικά ανακάλυψαν εκ των υστέρων, ότι υπήρχε κρούσμα. Μπήκε όλος ο θάλαμος σε καραντίνα για μέρες. Τελείωσε η πρώτη αυτή καραντίνα, πηγαίναμε την βλέπαμε εκ περιτροπής και μετά ανακάλυψαν δεύτερο κρούσμα και τους ξανά έβαλαν σε καραντίνα.

Για να μην πολυλογώ, αυτό κράτησε δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων, το περιστατικό της έγινε μη χειρουργήσιμο πλέον. Ωστόσο, την χειρούργησαν, κάνοντας μια όπως είπαν «παρηγορητική παρέμβαση». Μέχρι να μπει στο χειρουργείο δεν είχε covid.

Όταν βγήκε από το χειρουργείο, μας είπαν ότι βρέθηκε θετική στην covid. Ξαναμπήκε σε καραντίνα και επιβαρύνθηκε τόσο η κατάσταση της που δεν μπορούσε να μιλήσει. Για να φανταστείτε, μία μέρα μας πήρε έντρομη και μας είπε ότι έχει σπάσει το σακουλάκι της χολερυθρίνης και είχε γεμίσει ολόκληρη, έμεινε πάνω της η χολερυθρίνη από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ  που μπόρεσαν οι νοσοκόμες να πάνε να την φροντίσουν. Δεν υπήρχε το προσωπικό να την εξυπηρετήσει.

Όντας σε αυτή την κατάσταση, πήραν τον γιο της και είπαν ότι θα της δώσουν εξιτήριο. Παραλάβαμε έναν άνθρωπο που έχει πάρει  εξιτήριο χωρίς αρνητικό τεστ. Σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί έχουν αναγκαστεί οι γιατροί να επιλέγουν ασθενείς. Διώχνουν την 74χρονη ΄καρκινοπαθή να αδειάσει το κρεβάτι γιατί υπάρχουν νεότεροι που χαροπαλεύουν.

Την παραλάβαμε απύρετη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέβασε πυρετό και σιγά σιγά πάγωνε. Ήρθε ομάδα του ΕΚΑΒ που αξιολογεί τις περιπτώσεις αυτές και μας είπαν «Τι τρέλες είναι αυτές; Πώς την άφησαν να φύγει; θέλει πάλι νοσοκομείο». Πήραμε στην κλινική, τους είπαμε τι είχε συμβεί και μας είπαν «Α, η καραντίνα της έληγε την Τρίτη, δεν έπρεπε να βγει νωρίτερα».

Όπως καταλαβαίνετε, περάσαμε έναν Γολγοθά και ιδιαίτερα η θεία μου που έφυγε σε αυτές τις συνθήκες. Δεν κατηγορώ γιατρούς και νοσηλευτές, τα δίνουν όλα. Αλλά τους έχουν αφήσει αβοήθητους. Ζουν μια τρέλα! Το πιστοποιητικό θανάτου γράφει αιτία θανάτου  κόβιντ -καρκίνος. Ποτέ δεν θα μάθουμε από τι πέθανε. Το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσε να χειρουργηθεί στην ώρα της και να κέρδιζε χρόνο ζωής.

Η θεία μου 21 Γενάρη μπήκε στο νοσοκομείο, 25 Μάρτη πέθανε. Είναι τραγικό, ο κάθε πολίτης ο κάθε φορολογούμενος να παίρνει τον συγγενή του όρθιο,  στο νοσοκομείο και οι γιατροί να λένε ότι η κατάσταση είναι χειρουργήσιμη και μας την φέρνουνε μετά ετοιμοθάνατη. Και ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου να αναλαμβάνει καμία ευθύνη, ούτε η πολιτεία».

Μπορείτε να στείλετε τις δικές σας μαρτυρίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία στο [email protected] αλλά και στα social media του tvxs.gr με μήνυμα στο Facebook και στο Instagram.